Logg inn

Norges nettfavoritter er laget av Posten for at du lettere skal finne gode nettbutikker
fra inn- og utland. Bli inspirert og finn dine nye favoritter i dag!

Nettfavoritter vogn

Her kan du finne nettbutikker, like og kommentere, lage lister over favorittbutikker for deg selv eller for å dele med andre, sjekke bloggeres favorittlister og tipse oss om flere butikker. Les mer

Tollvesenets importkalkulator

Tollvesenet har sin egen importkalkulator. Her kan du på forhånd regne ut eventuelle tollavgifter og moms før du bestiller fra utenlandske nettbutikker. Vi gjør oppmerksom på at pris for importfortolling hos transportør/speditør (Posten, DHL osv) vil komme i tillegg til sluttsummen i kalkulatoren.

Det kan også være greit å vite at det erTollvesenets (og ikke bankenes) gjeldende valutakurser som benyttes den dagen varen fortolles. Tollvesenets valutakurser endres ikke daglig. Eksempel: "Dersom du bestiller en vare fra USA i slutten av august og har kalkulert hva dette vil koste deg, så kommer varen til Norge i begynnelsen av september. Vareverdi er oppgitt i USD. Tollvesenet kurser er endret fra august til september. Ved importfortolling hos speditøren i Norge omregnes USD i NOK ut fra gjeldene valutakurs som Tollvesenet benytter og importavgifter beregnes deretter. Dermed kan det være en differanse i forhold til hva du har sett for deg at dette vil koste."

Les også tollvesenets tips om handel fra utlandet

Her er et par eksempel ved bestilling av varer fra utlandet:

EKSEMPEL 1: Bestilling av hudpleie- og sminkeprodukter fra USA for USD 30 + frakt

Hudpleie

Pris for importfortolling hos transportør/speditør kommer som nevnt i tillegg.

EKSEMPEL 2: Bestilling av babytøy fra Sverige for SEK 700 pluss frakt.

Babytøy

Pris for importfortolling hos en transportør/speditør vil som nevnt komme i tillegg.

Tollvesenets valutakalkulator

Tollvesenet har også en egen valutakalkulator dersom du ønsker å regne om utenlandske priser til norske kroner. Her finner du også en liste over valutakursene som Tollvesenet til enhver tid operer med. Som nevnt ovenfor oppdateres Tollvesenets valutakurser ikke daglig. Det er Tollvesenets valutakurser den dagen varen fortolles hos speditør/transportør i Norge som gjelder.

Priser

Les mer om Posten sine priser ved importfortolling av varer fra utlandet.