Logg inn

Norges nettfavoritter er laget av Posten for at du lettere skal finne gode nettbutikker
fra inn- og utland. Bli inspirert og finn dine nye favoritter i dag!

Nettfavoritter vogn

Her kan du finne nettbutikker, like og kommentere, lage lister over favorittbutikker for deg selv eller for å dele med andre, sjekke bloggeres favorittlister og tipse oss om flere butikker. Les mer

Nyttige lenker om netthandel

Forbruker Europa

Her finner du mye nyttig og generell informajon om hvilke utfordringer du som forbruker møter når du handler utenfor Norges grenser.

Howard - The Shopping Assistant

Nettjeneste utviklet av Forbruker Europa. Her kan du kontrollere butikken og få en del informasjon om den. Hjelper deg å skille mellom seriøse og useriøse nettbutikker.

Trygg E-handel

Posten støtter Trygg E-handel, en godkjenningsordning som gir deg sikkerhet for at du handler med et seriøst firma. Kravene bygger på norsk lovverk for e-handel og erfaringer fra tilsvarende internasjonale godkjenningsordninger. En nettbutikk med kvalitetsstempelet Trygg E-handel blir jevnlig kontrollert og testet med prøvekjøp av Distansehandel Norge. Via Trygg E-handel sine nettsider kan du klage dersom du opplever at noen av deres godkjente bedrifter ikke oppfyller kravene til Trygg E-handel. På Norges nettfavoritter kan du finne alle Trygg E-handelsbedriftene ved å velge kategorien 'Trygg E-handelssertifisert'.

Priser

Forbrukerrådet

Oppstår det en konflikt mellom deg som forbruker og en norsk nettbutikk er det Forbrukerrådet som kan hjelpe deg. På Forbrukerrådets hjemmesider finner du mye nyttig informasjon om netthandel.

Oversikt over falske nettbutikker

Forbrukerrådet har en egen oversikt over useriøse nettbutikker, basert på henvendelser fra forbrukere som har blitt svindlet eller som har mottatt falske merkevarer eller ingen varer i det hele tatt etter å ha handlet på nettet. Listen er ikke fullsstendig og dersom butikken du planlegger å handle fra ikke er på listen betyr ikke det nødvendigvis at det er trygt å handle der. Søk derfor etter andres erfaringer, blant annet i kommentarfeltet på Norges nettfavoritter.

Toll- og Avgiftsdirektoratet

Her finner du informasjon om toll og avgifter i forbindelse med kjøp av varer fra utlandet. Her finner du også en importkalkulator som gir deg indikasjoner på hva du må betale i toll og avgifter, oversikt over hvilke varer som er avgiftsfrie og hvilke varer du ikke kan importere til Norge samt hva du gjør dersom du må returnere varen eller reparere en vare.

Tollvesenets importkalkulator

Her kan du regne ut hvor mye du må betale i toll og avgifter når du handler på nett.

Tollvesenets valutakalkulator

Her finner du oppdaterte omregningskurser ved bestilling av varer fra utlandet.

Kredittkjøploven § 8

Forklarer hvordan du retter et krav dersom du har handlet varen på kreditt og varen du har mottatt er mangelfull og kravet mot selger ikke har ført frem.